Skip to content

Vilka är vi?

Motala kommuns bildningsförvaltning har tre utvecklingsledare. Det är vi tre som bloggar här. Vårt primära syfte med denna blogg är att vi söker en bättre väg att kommunicera med de vi är till för, dvs de som arbetar inom vår förvaltning i vår kommun.

Vi som skriver här heter Anette Tilly, Mauno Korpela och Pia Widegren.

_________________________________________________________

Anette

Jag arbetar som projektledare för skola/ näringsliv. Just nu upptas halva min tid av ett projekt som handlar om att föra in entreprenörskap i skolan. Vi samarbetar med föreningarna Framtidsfrön och Ung Företagsamhet. Det innebär att vi arbetar inom hela skolan från förskola till gymnasiet och meningen är att alla elever ska möta entreprenörskap under sin skoltid med fokus på olika delar av entreprenörskapet för olika åldrar.
Jag arbetar också som praosamordnare i kommunen.

Mauno

Jag arbetar som utvecklingsledare i Motala kommun sedan januari 2010. Mina ansvarsområden är bland annat kontakter med universitet och högskolor när det gäller forskning, utbildning och verksamhetsförlagd utbildning. Jag ansvarar också för fortbildning och kompetensutveckling inom olika områden som t. ex ”Läsa, skriva & räkna”, ”Skola 2011”, ”Utomhuspedagogik”, ”NTA, Naturvetenskap och teknik för alla”.

Jag är också delansvarig när det gäller kvalitetsarbetet i kommunens skolor.
Min bakgrund är musiklärare och rektor i många år.

Pia

Jag är också utvecklingsledare och gymnasielärare i botten.  Innan jag blev utvecklingsledare hade jag ansvar för IT-frågorna inom vår förvaltning och frågor om Digital kompetens ligger mig varmt om hjärtat. Jag har sedan -99 föreläst landet runt om vad som händer på nätet, för unga, föräldrar och lärare. Numera blir det mycket prat om Sociala medier, förstås. Jag och kommunens två fältsekrekreterare har ett Ungdomsstyrelseprojekt tillsammans med Fryshuset i Stockholm. Vi skriver en metodbok i Nätvandring. Den kommer snart att ges ut. Det blir jättespännande! 🙂

Just nu är jag projektledare för ett mycket roligt projekt i Motala. Vi ska redan i sommar starta en ungdomsverksamhet i den gamla Saluhallen i Motala centrum. Detta arbete sker tillsammans med ungdomarna och det är fantastiskt roligt att få vara en del av detta.

Jag tycker mycket om mitt jobb och vill gärna sprida de idéer, tips och annat jag hör talas om till andra intresserade

__________________________________________________________

Om det är andra som hittar hit till oss så är ni förstås lika välkomna!

Kommentera gärna 🙂

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: